پزشکی بوک فروش آنلاین کتابهای پزشکی با تخفیف ویژه

ساعت کاری شنبه تا چهارشنبه 9-17 و پنجشنبه 9-13

تخصص های رشته پزشکی

دسته بندی :

نویسنده : پزشکی بوک

تاریخ درج :

حجم فایل :

تخصص های رشته پزشکی
تخصص های رشته پزشکی

معرفی تخصص های رشته پزشکی
آزمون تخصص پزشکی یا همان دستیاری و رزیدنتی ، شامل 28 رشته تخصصی می باشد. (بیشتر بخوانید: همه چیز درباره آزمون دستیاری)
مدت زمان اکثر تحصص های پزشکی 4 سال است اما بعضی از آن ها بیشتر یا کمتر هم هستند مثل جراحی مغر و اعصاب که پنج سال طول می کشد.
رتبه قبولی تخصص های پزشکی فرق دارند و معمولا تخصص های پوست ، چشم ، رادیولوژی و …، رتبه های بهتری را پذیرش می کند که عوامل مختلفی مثل کم بودن ظرفیت ، دلیلی بر جذب رتبه های بهتر در این رشته ها می باشد.
برخی تخصص های پر طرفدار در رشته پزشکی به شرح زیر است:

تخصص چشم پزشکی
چشم پزشکی ، یکی از پرطرفدار ترین تخصص ها در ایران و کشور های خارجی مخصوصا آمریکاست. این تخصص ، رشته پر استرسی است و ظرافت کاری بسیاری را نیز می طلبد. در رشته هایی مثل چشم پزشکی ، ارتوپدی ، جراحی و … معمولا مردم به پزشکانی مراجعه می کنند که تجربه کاری بیشتری دارند بنابراین پس از دریافت تخصص خود باید صبر و تحمل زیادی داشته باشید تا برای خود اعتبار جمع کنید. (بیشتر بخوانید: معرفی تخصص چشم پزشکی)

تخصص رادیولوژی
یکی دیگر از تخصص های پزشکی که پرطرفدار است، رشته رادیولوژی است. این رشته طول دوره 4 ساله دارد و رتبه بسیار خوبی هم برای پذیرش در آن نیاز دارید.
دانشجویان تخصص رادیولوژی در معرض اشعه هستند و ارتباط چندانی با بیمار ندارند. دقت کنید که تخصص رادیولوژی با رشته کارشناسی رادیولوژی یا همان رشته تکنولوژی پرتوشناسی متفاوت است. تخصص رادیولوژی فقط برای پزشکان عمومی در نظر گرفته شده است اما کارشناس رادیولوژی می تواند در کنار متخصص و به عنوان دستیار ، مشغول به کار شود.
برای تاسیس مرکز رادیولوژی باید یک تیم 5 نفره باشید که حداقل یک نفر پزشک متخصص رادیولوژی است و بقیه می توانند متخصص یا کارشناس باشند ولی راه اندازی مرکز رادیولوژی که همه خدمات را ارائه دهد ، هزینه بسیار زیادی می خواهد مخصوصا در استان های بزرگ و مراکز شهرها، از هزینه خرید دستگاه ها و تجهیزات گرفته تا هزینه خرید یا اجاره مطب ، حقوق کارکنان ، مالیات و … . (بیشتر بخوانید: معرفی تخصص رادیولوژی)

تخصص ارتوپدی
ارتوپدی نیز از تخصص های پزشکی است که رتبه نسبتا خوبی برای پذیرش نیاز دارد. در این رشته نیز مثل چشم پزشکی ، به دلیل آنکه اکثر بیماران به متخصصان قدیمی مراجعه می کنند ، باید تا چند سال پس از دریافت تخصص ، صبر و تحمل بالایی داشته باشید تا به مرور کارتان رونق پیدا کند. (بیشتر بخوانید: معرفی تخصص ارتوپدی)

تخصص مغز و اعصاب یا نورولوژی
تخصص نورولوژی یا همان مغز و اعصاب ، با تخصص جراحی مغز و اعصاب متفاوت است. پزشکی که تخصص اعصاب را دریافت می کند ، اصطلاحا نورولوژیست نامیده می شود. این رشته کمترین وابستگی را به بیمارستان و سیستم دولتی دارد و بخش زیادی از وظایف متخصص، در مشاوره دادن به بیماران خلاصه می شود. دلیل محبوبیت این تخصص ، دردسر کمتر و درآمد مناسب آن در زمان کمتر است. (بیشتر بخوانید: معرفی تخصص مغز و اعصاب)

تخصص جراحی مغز و اعصاب
از سخت ترین تخصص های پزشکی ، می توان به تخصص جراحی مغز و اعصاب اشاره کرد. بیشترین طول دوره تحصیلی را دارد و باید چند سال پس از فارغ التحصیلی نیز صبر زیادی داشته باشید تا اعتبار بگیرید. دوره آموزش تخصصی رشته مغز و اعصاب ۵ سال است و یکی از سخت‌ترین دوره‌های رزیدنتی را داراست. درآمد یک متخصص جراحی مغز و اعصاب یا همان نوروسرجری ، بستگی به این دارد که در چه بیمارستانی فعالیت داشته باشد ، بیمارستان تا چه حد مجهز باشد ، توانمندی های متخصص در انجام موفقیت آمیز عمل جراحی چقدر است و … زیرا مردم برای جراحی معمولا به بیمارستان های مجهز و پزشک خوب مراجعه می کنند و در نتیجه نوع بیمارستان و اینکه شما چقدر در کار خود متبحر باشید تا بیمارانتان معرف شما باشند ، در موفقیت شغلیتان تاثیر گذار می باشد. (بیشتر بخوانید: معرفی تخصص جراحی مغز و اعصاب)

تخصص قلب و عروق
تخصص قلب، از پردرآمدترین تخصص های پزشکی است اما جزو سخت ترین تخصص ها چه در دوران تحصیل و چه در زمان ورود به شغل ، به شمار می رود. از معایب تخصص قلب این است که معمولا متخصصان و فوق تخصصان قدیمی تر بیماران ثابت خود را دارند و پزشکی که تازه تخصص خود را دریافت کرده است ، تا معروف شود باید صبور باشد و تلاش زیادی کند.
مرگ و میر در تخصص قلب پزشکی بیشتر از دیگر تخصص هاست بنابراین شما باید به قدری در کار خود متبحر باشید تا بتوانید موفق شوید. (بیشتر بخوانید: معرفی تخصص قلب و عروق)

تخصص گوش و حلق و بینی
در تخصص گوش و حلق و بینی باید چند سال پس از دریافت تخصص ، تحمل خود را بالا ببرید چون هنوز تازه کار هستید و تا برای خود اعتبار جمع کنید و بیمار ثابت داشته باشید ، چند سال طول می کشد. این تخصص نیز نسبتا درآمد خوبی دارد و حتی می توانید با تاسیس مطب پزشکی در تخصص خود ، در مناطقی که در این شغل اشباع نیستند ، درآمد بهتری نیز داشته باشید. (بیشتر بخوانید: معرفی تخصص گوش و حلق و بینی)

تخصص زنان و زایمان
تخصص زنان فقط برای داوطلبان خانم است و به دلیل آنکه داوطلبان آقا برای ورود به این رشته رقابت نمی کنند ، اکثرا رتبه های بدتر نیز شانس قبولی دارند. این تخصص نسبتا پردرآمد است و معمولا از تخصص های رادیولوژی ، ارتوپدی و قلب درآمد بیشتری دارد.
طول دوره آموزشی این رشته ۴ سال است و در ایران این رشته فقط ورودی خانم می‌گیرد؛ پس اگر مرد هستید و می‌خواهید در این رشته ادامه تحصیل دهید باید به خارج از کشور کوچ کنید.
استرس و فشار کاری این تخصص زیاد است. با تمام مزایایی که دارد، حس بودن در کنار خانم ها و دیدن لحظه دنیا آمدن کودکان و… برای هر روحیه ای منماسب نیست. این رشته جزو رشته‌های پرکشیک و پراسترسی است که باعث شده تا هر خانمی تمایل چندانی برای ورود به این رشته نداشته باشند. باید واقعا به این رشته علاقه‌مند باشید و از طرفی سخت‌جان هم باشید تا به‌خوبی دوره‌های آموزشی را پشت سر بگذارید. (بیشتر بخوانید: معرفی تخصص زنان و زایمان)

تخصص روانپزشکی
روانپزشکی ، تخصصی است که کاملا در ارتباط با بیماران است. برای موفقیت در این تخصص باید ارتباط خوبی با مردم داشته باشید و بتوانید با حوصله به حرف های آن ها گوش دهید. برخلاف بیشتر تخصص ها ، تخصص روانپزشکی این ویژگی را دارد که می توانید مراجعان خود را به مراجعان ثابت تبدیل کنید یعنی اگر بیماری برای اولین بار به مطب شما مراجعه کرد ، اگر از شما رضایت داشته باشد ، دفعات بعدی نیز حتما پیش شما می آید و حتی معرفتان نیز خواهد بود و در نتیجه از لحاظ درآمدی به وضعیت ایده آلی خواهید رسید.
پس مهم ترین اصل برای موفقیت در رشته روانپزشکی ، داشتن صبر و حوصله فراوان است و روانشناسی که نتواند بیمار را درک کند و با او ارتباط نگیرد ، آینده شغلی مناسبی نخواهد داشت. (بیشتر بخوانید: معرفی رشته روانپزشکی)

تخصص سرطان (انکولوژی)
سرطان‌ شناسی شاخه‌ ای از علم پزشکی است که در مورد تومورها و سرطان ها مطالعه می‌کند. پزشک متخصص در این رشته را سرطان‌ شناس یا تودینه‌ شناس یا انکولوژیست می‌نامند.
وظایف یک انکولوژیست به شرح زیر است :
    تشخیص هر نوع سرطان در یک شخص با اندازه‌گیری زیست‌ نشانگرها، نمونه‌ برداری، تصویربرداری‌های مختلف و اسکن رادیو ایزوتوپ
    معالجه (شامل عمل جراحی، شیمی‌ درمانی، پرتو درمانی و هرگونه اقدام پزشکی دیگر)
    پیگیری وضعیت بیمار سرطانی بعد از مداوا (معاینه، آزمایش، اسکن و تصویر برداری) (بیشتر بخوانید: معرفی تخصص سرطان یا انکولوژی)

تخصص جراحی عمومی
وظیفه اصلی یک متخصص جراحی عمومی درمان بیماری‌های قسمت‌های مختلف بدن انسان با تکیه بر استفاده از روش‌های جراحی شاخه‌ای از علوم پزشکی است. تاکید رشته جراحی عمومی، کار بر روی تروماها، بیماری‌های دستگاه گوارش، شکم، گردن، غدد درون ریز، عروق محیطی، نسوج نرم و پستان می‌باشد.
دوره آموزش تخصصی جراحی عمومی ۴ سال است و این مدت شامل کشیک‌های زیاد، استرس و سختی کار بالا، در کنار ماهیت سریع و پرفشار این رشته می‌باشد. به‌طور کلی یک جراحی عمومی یک تخصص پزشکی سخت می‌باشد. با توجه به تخصصی و فوق تخصصی شدن جراحی، وضعیت جراحان عمومی مانند گذشته نیست، به‌طوری که با تخصصی شدن هر بخش، دیگر بیماران به متخصص همان درد مراجعه می‌کنند؛ بنابراین نبودن امنیت شغلی و مسائل مالی جز مشکلاتی است که این روزها جراحان معمولا از آن نام می‌برند. (بیشتر بخوانید: معرفی تخصص جراحی عمومی)

تخصص بیهوشی
متخصصان بیهوشی اکثر اوقات خود را در بیمارستان ها و در اتاق عمل و آی سی یو می گذرانند و کارشان کاملا وابسته به بیمارستان است. در تخصص بیهوشی امکان تاسیس مطب وجود ندارد و حتما باید در بیمارستان استخدام شوید.
طور دوره تحصیل این تخصص پزشکی ۴ سال است و طبق کوریکولوم آموزشی تاکید بر وجود مبحث و امکانات Pain و ICU در برنامه جدید اضافه شده و آموزش پروسیجرهایی از قبیل اکوی TE، برونکوسکوپی فایبراپتیک و مابقی آن‌ها، به روزرسانی شده است، این را هم درنظر داشته باشید که دوره دستیاری این رشته جزو رشته‌های پرکشیک به حساب می‌آید! پس حتما قبل از ورود به این رشته کامل آن را بسنجید.
با یک حساب سرانگشتی و بررسی تعداد بیمارستان‌ها و تخت‌های اتاق عمل آن به این نتیجه می‌رسیم که در هر لحظه ۲۲۵۰ متخصص بیهوشی فعال برای اتاق‌های عمل کشور نیاز است، از طرفی هم به ۳۱۳ متخصص بیهوشی برای اتاق‌های ICU سراسر کشور نیازمندیم. خلاصه که رشته بیهوشی از سری رشته‌های تخصص پزشکیست که نه‌تنها نیاز به آن کم نمی‌شود، بلکه هر روز و با ساخت بیمارستان‌های جدید، بیشتر کشور به آن نیازمند می‌شود.
نگران ریسک کاری آن هم نباشید، چرا که هر روزه با ساخت و طراحی دستگاه‌های جدید در زمینه بیهوشی، شما می‌توانید با خیال راحت بیشتری به کار بپردازید.
تخصص پزشکی قانونی در حال حاضر فقط در شهر تهران ارائه می شود و طول دوره دستیاری 4 ساله دارد که شامل دو قسمت مسمومیت ها و مسائل قانونی پزشکی و جراحات و مسائل جنایی و قضایی می شود.
با گرفتن تخصص پزشکی قانونی می توانید در سازمان نظام پزشکی وابسته به قوه قضاییه استخدام شوید و یا در بیمارستان های تابع وزارت بهداشت به عنوان پزشک مسمومین و مسئول فنی و مشکلات قضایی بیمارستانها مشغول به کار گردید. (بیشتر بخوانید: معرفی تخصص بیهوشی)

تخصص پوست (درماتولوژی)
پوست‌شناسی، شاخه ای از پزشکی است که با پوست سروکار دارد. این شاخه هم جنبه‌ های طبی دارد و هم جنبه های جراحی. یک پوست‌ شناس یا درماتولوگ، پزشکی است که بیماری های مرتبط با پوست، مو، ناخن و برخی از مسائل زیبایی را مدیریت می کند.
درماتولوژی یک رشته بسیار رقابتی برای متخصصان است و معمولا دانشجویان بسیار ممتاز در این شاخه تحصیلی پذیرفته می‌شوند. متخصصان پوست به‌دلیل عمل‌های زیبایی و کارهایی مثل بوتاکس و لیزر دستمزد خوبی دارند. (بیشتر بخوانید: معرفی تخصص پوست و مو)


طول دوره تخصص های پزشکی
با وجود آنکه تخصص شامل رشته های زیادی است اما همگی پرطرفدار نیستند و رقابت اصلی برای پذیرش در چند رشته محدود می باشد مثل تخصص چشم پزشکی که ظرفیت کمی هم دارد و برای شرکت در آزمون دستیاری پزشکی ، حداقل باید نصف طرح پزشکی عمومی را گذرانده باشید.
اگر در انتخاب رشته آزمون تخصص پزشکی قبول شوید ولی به دانشگاه نروید ، تا یکسال محروم خواهید شد و به جزء تمام شرایط موجود ، برای بعضی از رشته ها شرایط جداگانه ای نیز مد نظر است مثلا در تخصص زنان و زایمان و روانپزشکی علاوه بر آزمون کتبی ، مصاحبه نیز دارد یا در تخصص پزشکی قانونی سن شما باید کمتر از 40 باشد.
به تمام این موارد اشاره کردیم تا سختی های پزشکی را بدانید و حداقل باید 12 سال از لحاظ مالی مشکلی نداشته باشید تا بتوانید تخصص خود را دریافت کنید. پزشکی عمومی 7 سال ، طرح تعهد اجباری 2 سال و حداقل 3 الی 5 سال نیز دوره تخصص پزشکی طول میکشد و علاوه بر آن ، باید طرح مخصوص به تخصص را نیز بگذرانید که البته شرایطی نیز وجود دارد که می توانید از گذراندن طرح معاف شوید.

تاسیس مطب در دوره طرح تخصص پزشکی
در دوران گذراندن طرح تخصص پزشکی ، اگر دانشگاه موافقت کند می توانید مطب تاسیس کنید و علاوه بر کار در بیمارستان ، روزهای محددتری نیز در مطب فعالیت داشته باشد. البته در بعضی از رشته ها شرایط تاسیس مطب وجود ندارد اما در رشته هایی که امکان دریافت مجوز تاسیس مطب فراهم است ، حداقل 15 سال طول میکشد که شما از وارد شدن به رشته پزشکی تا پایان طرح تخصص پزشکی ، بتوانید مطب راه اندازی کنید. تخصص بعضی از رشته ها بیشتر از سه سال است مثلا رادیولوژی که 4 ساله و جراحی مغر و اعصاب 5 ساله و گاها بیشتر نیز می شود.

کشیک های طول دوره تخصص پزشکی
حداقل برنامه کشیک دستیاران در زمینه بالینی به شرح زیز می باشد :

    سال اول 12 کشیک در ماه
    سال دوم 10 کشیک در ماه
    سال سوم 8 کشیک در ماه
    سال چهارم و پنجم 6 کشیک در ماه

تغییر رشته ، انتقالی و جابجایی در طول دوران تحصیل ممنوع است و دانشجویان از حقوق ، خوابگاه و غذا بهره مند خواهند بود. البته تحت شرایطی مثل زایمان ، می توان درخواست مرخصی داشت و شما می توانید برای اطلاع از جزئیات بیشتری مرخصی های استحقاقی و حقوق و مزایای طول دوره تخصص های پزشکی با مشاوران ما در تماس باشید.

____________________________________________________________

مقالات دیگر

       

       

       

       

       

       
       


نظرات کاربران

عبارت امنیتی
0