پزشکی بوک فروش آنلاین کتابهای پزشکی با تخفیف ویژه

ساعت کاری شنبه تا چهارشنبه 9-17 و پنجشنبه 9-13

همه چیز درباره خام گیاهخواری

دسته بندی :

نویسنده : پزشکی بوک

تاریخ درج :

حجم فایل :

همه چیز درباره خام گیاهخواری
همه چیز درباره خام گیاهخواری

رژیم خام گیاهخواری چیست؟
رژیم خام گیاهخواری (Raw Vegan Diet) یکی از زیرمجموعه‌های رژیم گیاهخواری است. در خام گیاه‌خواری مانند رژیم گیاه‌خواری تنها از محصولات غذایی که منشا گیاهی دارند استفاده می‌شود. در این رژیم مواد غذایی باید به صورت خام باشد و یا اینکه با حرارت ۴۰ الی ۴۸ درجه سانتی‌گراد حرارت دیده باشند. در واقع خیلی از افراد به‌جای پختن غذا، با روش‌های دیگری مثل آب ‌میوه‌گیری یا مخلوط کردن، وعده‌های غذایی‌شان را درست می‌کنند.
رژیم خام گیاهخواری یا گیاه‌خواری، صرفاً یک رژیم نیست؛ در واقع شما نمی‌توانید بگویید که خب از فردا من این برنامه غذایی را دنبال می‌کنم و همه چیز طبق روال عادی پیش می‌رود. برنامه غذایی شما، سبک زندگی‌ای جدید است که خودتان انتخاب می‌کنید.

تفاوت گیاه خواری و خام گیاه خواری
اصول پایه خام گیاه خواری بر خام‌خواری است. هر کسی که خام‌خوار است، گیاه‌خوار است اما عکس این موضوع صدق نمی‌کند؛ یعنی هر گیاهخواری، لزوما خامخوار نیست. اما تفاوت تفاوت گیاه‌خواری و خام گیاه‌خواری چیست؟
در واقع افرادی که گیاهخوار هستند هم غذاهای خام و هم پخته شده گیاهی را می‌خورند. اما کسانی که از رژیم غذایی خام گیاه‌خواری پیروی می‌کنند، تنها از محصولات گیاهی به صورت خام یا کمی حرارت داده شده استفاده می‌کنند.

خام گیاه خوارها چه میخورند؟
مواد غذایی محبوب در رژیم خام گیاهخواری عبارت‌اند از:
    میوه‌ها و سبزیجات تازه
    میوه‌ها و سبزیجات خشک‌شده
    آب‌میوه
    آجیل
    دانه
    حبوبات جوانه زده
    جلبک دریایی خوراکی که تحت عنوان سبزیجات دریایی هم شناخته می‌شود
    شیرِ آجیل
    شیر نارگیل
    روغنِ نارگیل
    روغن زیتون

غذاهای ممنوع در خام گیاهخواری
محدودیت‌های غذایی در رژیم خام گیاهخواری عبارت است از:
    غذاهای پخته و فرآوری‌شده
    روغن‌های تصفیه‌شده
    شکر تصفیه‌شده
    آرد تصفیه‌شده
    قهوه
    چای
    الکل
    تمامی محصولات حیوانی

دلایل خام گیاهخواری
خام گیاهخواری بیشتر از آنکه یک رژیم غذایی باشد یک سبک غذایی خاص است. خام گیاه‌خواران تمامی محصولات گیاهی را به شکل تازه مصرف می‌کنند، به عبارت دیگر این دسته از افراد، فقط مواد غذایی خام را برای مصرف خود انتخاب کرده‌اند. علت انتخاب این نوع مواد غذایی این است که مواد خام و تازه دارای آنزیم‌های فعال بیشتری هستند. البته همه محققان این نظر را نمی‌پذیرند و به نظر آن‌ها باید مصرف گیاهان پخته نیز باید در برنامه غذایی گنجانده شود.
همانطور که گفتیم رژیم خام گیاه خواری بیشتر به عنوان یک سبک زندگی مدنظر قرار می‌گیرد و اهدافی همچون لاغری در آن اهمیت ندارد. خام گیاه‌خواران به این موضوع معتقد هستند که پختن مواد غذایی باعث به هم ریختن تعادل در ریزمغذی‌ها خواهد شد. در این حالت ریزمغذی‌ها نمی‌توانند شرایط خوبی برای بدن ایجاد کنند و تامین آن با مشکلات زیادی روبرو خواهد شد.
یکی دیگر از مواردی که در این مورد بیان می‌شود، ایجاد ترکیبات خطرناک در نتیجه پختن غذاها است. البته این موضوع به صورت صددرصدی در آزمایشات اثبات نشده ولی بخش زیادی از خام گیاه‌خواران به آن اعتقاد دارند.

رژیم خام گیاهخواری چه مزایایی دارد؟
بزرگ‌ترین مزیتی که می‌توان در این سبک از رژیم مواد غذایی مشاهده کرد،‌ سم زدایی کلی بدن به دلیل مصرف بالای سبزیجات و میوه‌هاست. از آنجایی که این دسته از مواد غذایی سرشار از فیبر و ویتامین‌ها هستند، تمام نیاز بدن شما به این مواد مغذی همیشه تامین خواهد بود. معمولا کسانی که از این نوع رژیم استفاده می‌کنند سیستم گوارشی مناسبی خواهند داشت زیرا فیبر موجود در سبزیجات، عملکرد دستگاه گوارش آن‌ها را بهبود می‌بخشد. نکته دیگر این است که شما در طول این رژیم، مقدار زیادی از آنتی‌اکسیدان‌ها را دریافت خواهید کرد. در چنین شرایطی مشکلاتی مانند سرطان نیز به کمترین حد خود می‌رسد و پوست سالم و شادابی خواهید داشت.
در حالت کلی پرخوری در این نوع از رژیم به شدت نهی شده است. از این‌رو مشکلاتی مانند چاقی برای وگن‌ها و خام گیاه‌خواران کمتر پیش خواهد آمد. تجربه نشان داده است که استفاده از این رژیم می‌تواند باعث سلامت قلب، پیشگیری از دیابت و کمک به کاهش وزن شود که تمامی این موارد در نوع خود حائز اهمیت هستند. با توجه به مزایای خاصی که در رژیم خام گیاه خواری وجود دارد، استفاده از آن می‌تواند بسیاری از مشکلات شما را نیز حل کند.

عوارض احتمالی خام‌ گیاه‌خواری
استفاده از بعضی مواد خوراکی به فرم خام، مفید است اما رژیم غذایی که بیش از هفتاد درصد به صورت خام گیاهخواری باشد، می‌ تواند برای بدن انسان مضر محسوب شود. در واقع رژیم غذایی کاملاً خام گیاهخواری ممکن است برخی از معایب و خطراتی را برای سلامتی به همراه داشته باشد به ویژه هنگامی که برنامه‌ ریزی مناسبی نداشته باشد.
از جمله این عوارض این است که ممکن است در بعضی اشخاص در اثر جلوگیری مداوم از غذاهای پخته حالت عصبی و تغییر خلق و خوی ایجاد گردد و یا سردرد، سرگیجه، بی اشتهایی، احساس گرسنگی کاذب، اسهال و غیره عارض گردد.
ویتامین B12 یکی از مواد مغذی است که رژیم خام گیاهخواری به طور طبیعی، فاقد آن است. دریافت کم این ویتامین می‌ تواند منجر به کم‌ خونی، آسیب سیستم عصبی، ناباروری، بیماری‌ های قلبی و آسیب به سلامت استخوان شود. در حالی که هر کسی می‌ تواند سطح ویتامین B12 پایینی داشته باشد، گیاهخوارانی که مکمل مصرف نمی‌ کنند در معرض خطر کمبود بیشتری هستند.

درمان بیماری ها با خام گیاهخواری
بیماری‌ های قلب و عروق
در این بیماری‌ ها خام‌ گیاهخواری معجزه می‌ کند. چه با محدود شدن مصرف نمک و آب و کلسترول و تعادل یافتن مواد معدنی مانند کلسیم، سدیم، سیزیوم و غیره و همچنین فراوانی ویتامین‌ ها مخصوصا کمپلکس به نیروی قلب و عروق فزونی یافته بازدهی آن‌ ها بیشتر می‌ شود. با کم شدن کلسترول، عروق مخصوصا شریان‌ های قلب باز شده خون در عضله قلب بهتر گردش می‌ کند و از سکته‌ های قلبی که در دنیای متمدن امروز بزرگترین آفت و قاتل بشر شده و روز بروز هم رو به فزونی است جلوگیری می‌ کند.
برای این گونه بیماران میوه و سالاد تازه و سبزیجات تازه از همه گونه بسیار مناسب است و چون این بیماران باید مطلقا از نمک پرهیز کنند و بیشتر از میوه و سبزی‌ های کم نمک تر استفاده کنند. ارتریوسکلروز و فشار خون زیاد و اختلالاتی که بر آن مرتبط است نیز، به خاطر کم شدن کلسترول از بین می‌ روند.
بیماری‌ های کبد
تمام بیماری‌ های کبد چه حاد و چه مزمن با اختلال سوخت و ساز همراهند. بدین جهت خام‌ گیاهخواری در درمان آن ها نقش اصلی را بازی می‌ کند. به خصوص هرگاه پس از طی دوره حاد مایعاتی بجای مانده باشند. در این بیماری‌ ها باید بیشتر از گندم نیش کشیده، برنج، سبزیجات تازه و میوه‌ های تازه سلولز دار و عسل استفاده کرد. از چربی و نمک پرهیز نمود.
انگور و آب آن چند روز متوالی بسیار مفید و شفا بخش است. در بین سبزی‌ ها از همه بهتر هویج، چغندر، کدو حلوایی و گوجه فرنگی و ترب و تربچه هستند. برعکس انواع کلم و حبوب ممکن است باعث نفخ شکم شوند و بیمار را ناراحت کنند. ولی این قاعده کلی نیست و در همه جا صدق نمی‌ کند. برگ کلم پیچ خام کمتر نفخ می‌ دهد در صورتی که پخته آن بی اندازه نفاخ است.
بیماری‌ های کیسه صفرا
در بیماری‌ های کیسه و مجاری صفرا رژیم مخصوص باید به کار برده شود. در ابتدا باید از ادویه تند، چربی و ترشی کمتر مصرف شود. بهتر از همه سبزی‌ های لطیف، اسفناج، هویج، چغندر، کلم قمری، مارچوبه، گل کلم، خیار، کدو، گوجه فرنگی، ترب، شاهی توصیه می‌ شوند.
بیماری‌ های کلیه
خام‌ گیاهخواری بهترین درمان برای بیماری‌ های کلیه است. چه تمام شرایط اصلی معالجه یعنی کم بودن آب و آلبومین و نمک در آن یک جا با هم جمع‌ هستند که بسا سودمند است، مخصوصا در نتیجه نوسازی سلول‌ های از کار افتاده زندگی تازه‌ ای به کلیه می‌ بخشد.
بیماری‌ های سیستم گوارش
گروه مواد غذایی رژیم خام گیاهخواری مملو از پتاسیم، آنتی‌اکسیدان، آنزیم‌ های مفید، فیبر ها و پروبیوتیک‌ ها هستند که به تقویت سیستم گوارش کمک می‌ کنند. بخش بزرگی از سیستم ایمنی بدن در روده قرار دارد. بهبود عملکرد دستگاه گوارش به هضم غذا و دفع عفونت دستگاه گوارش و معده کمک بسیاری می‌ کند. بنابراین می‌ توان گفت گیاهخواری برای عفونت گیاهخواری و بیماری التهابی روده با یکدیگر ارتباط مستقیم دارند، چرا که یک رژیم غذایی خام گیاهخواری در رفع التهاب روده مؤثر است.
به خصوص در یبوست مزمن که معمولا  مبتلا به بیماران سوء هضمی است سبزی و میوه با پوست پر از سلولز، خود بهترین درمان است. در بسیاری از بیماران مشاهده شده که سبزی تازه و سالاد خام نه تنها آن ها را ناراحت نکرده بلکه با قدرت نوسازی که در آنها نهفته است، مخاط معده و روده را ترمیم کرده، درمان را قطعی نموده‌ اند و بیمار را از یک عمر دارو بلعیدن نجات داده اند.
بیماری‌ های پوست
بیماری‌ های پوست علل متعدد دارند. بعضی مادرزادی، برخی در نتیجه زیادتی بعضی مواد، دسته‌ ای دیگر در نتیجه کمبود بعضی مواد و پاره‌ ای از آن ها در نتیجه بیماری‌ های معده و روده، گروهی دیگر در نتیجه اختلال اعصاب و بالاخره عده‌ ای معلول آمار فیزیکی یا شیمیایی می‌ باشند. در اینجا نیز خام‌ گیاهخواری بهترین درمان شناخته شده چه از طرفی با خوردن غذای طبیعی به تدریج کلیه کمبود ها به ویژه کمبود ویتامین‌ ها که برای تندرستی پوست ضرورت کامل دارند برطرف می‌ شوند.
با این رژیم چربی زیاد پوست یا خشکی آن از بین رفته، پوست با طراوت محکم و صاف می‌ شود و از طرف دیگر با متعادل ساختن مواد معدنی و غیره مواد زیادی و مزاحم دفع می‌ شوند. همچنین با ترمیم ضایعات معده و روده، علت بعضی از بیماری‌ های پوست از بین رفته درمان قطعی پدیدار می‌ شود. جوش‌ های صورت به ویژه درنوجوانان ناپدید می‌ شوند.
بیماری‌ های اعصاب
به تجربه ثابت شده که خام‌ گیاهخواری  برای بیماران توراستینک ( ضعف اعصاب ) و آن ها که در اثر اختلال اعصاب اعضاء درونی‌ شان خوب کار نمی‌ کنند بسیار مفید است. چنان که گندم نیش کشیده قادر است به تنهایی آن را معالجه و درمان کند. جوانه گندم نه تنها مملو از ویتامین‌ های پر ارزش است بلکه در آن گروهی از مواد بنام اکسون AUXONE  وجود دارد که کمبود آنها در بدن جلوی سوخت و ساز و نوسازی را می‌ گیرد و در صورتی که این مواد را به مقدار کافی و فراوان به بافت‌ ها برسانند سلول‌ های آن ها زودتر تجدید و نو می‌ شوند.
مغز گردو و انواع بادام، گندم نیش کشیده، جو و عسل. تمام این مواد غذایی باید به صورت طبیعی و بدون اضافه کردن چیزی بر آن ها و بدون ادویه به مصرف برسند. مقدارخوراک بسته به اشتهای بیمار است. البته از سبزی‌ های فصل استفاده می‌ کنیم، هر چه تازه تر بهتر.
خام گیاهخواری و کاهش وزن
غذا‌های گیاهی خام و فرآوری نشده سرشار از مواد مغذی و کم کالری هستند. به همین دلیل بسیاری از افرادی که مراقب سلامتی خود هستند، به خوردن غذا‌های خام روی می‌آورند. داشتن یک برنامه غذایی با مواد غذایی گیاهی خام می‌تواند به کاهش وزن، کاهش خطر بیماری قلبی با کاهش سطح کلسترول و به کنترل دیابت کمک کند.

________________________________________________________

مقالات دیگر

       

       

       

     

     

     

   

نظرات کاربران

عبارت امنیتی
0