پزشکی بوک فروش آنلاین کتابهای پزشکی با تخفیف ویژه

ساعت کاری شنبه تا چهارشنبه 9-17 و پنجشنبه 9-13

حمله قلبی چیست؟

دسته بندی :

نویسنده : پزشکی بوک

تاریخ درج :

حجم فایل : 100

سکته قلبی یکی از رایج‌ترین انواع بیماری قلبی و یکی از اصلی‌ترین عوامل مرگ‌ومیر در دنیاست
حمله قلبی چیست؟

سکته قلبی یکی از رایج‌ترین انواع بیماری قلبی و یکی از اصلی‌ترین عوامل مرگ‌ومیر در دنیاست و متأسفانه افراد بسیار زیادی به این مشکل دچار می‌شوند. با‌وجودی که به لطف اقدامات به‌موقع و مراقبت‌های با کیفیت پزشکی ده‌ها هزار نفر در دنیا از مرگ ناشی از حملات قلبی جان سالم به در می‌برند، اما با‌این‌حال هنوز هم درصد مرگ بر اثر حمله شدید قلبی بسیار بالاست.

برای اینکه درک بهتری در خصوص این بیماری و مشکلات ناشی از آن داشته‌باشید، در اینجا می‌خواهیم به‌صورت کامل و با تمام جزئیات در خصوص سکته قلبی یا حمله قلبی و عوارض و نشانه‌های آن و همچنین نقش دکتر قلب در پیشگیری از آن صحبت کنیم. برای شروع بهتر است به تعریف دقیق پزشکی این عارضه بپردازیم. می‌توانید از مشاوره تلفنی با متخصص قلب هم کمک بگیرید.

سکته قلبی چیست؟
قلب حیاتی‌ترین اندام در بدن است که هرگونه مشکلی در خصوص آن باید کاملا جدی گرفته‌شود. مراقبت‌های پزشکی و چکاپ‌های دوره‌ای در خصوص قلب و مشکلات آن، خصوصا مشکلات پنهان قلب از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

یکی از ترسناک‌ترین و پرخطرترین مشکلاتی که در خصوص قلب می‌تواند رخ دهد، بروز سکته قلبی است. حمله قلبی واقعا یک تجربه ترسناک است که اگر کسی آن را تجربه کرده‌باشد یا حتی شخصی از نزدیکانش را در این شرایط دیده‌باشد، قطعا به عمق خطر این عارضه واقف است.

حمله قلبی که در اصطلاح بالینی به آن آنفارکتوس میوکارد گفته می‌شود، زمانی اتفاق‌می‌افتد که بخشی از عضله قلب خون کافی دریافت نکرده و در‌نتیجه اکسیژن مورد نیاز به عضله‌های قلبی نمی‌رسد. وقتی قلب خون و اکسیژن کافی دریافت نکند، عملکرد قلب دچار اختلال می‌شود. حین حملات قلبی عضله قلب برای زنده‌ماندن در تلاش است و به اکسیژن نیاز دارد.

هر چقدر قلب ‌بیشتر بدون اکسیژن بماند و دیرتر درمان‌های لازم را دریافت کند، میزان آسیبی که به عضله‌های قلب وارد می‌شود ‌بیشتر و شدیدتر خواهد‌بود. در حمله شدید قلبی قطعا میزان آسیب و به دنبال آن خطر هم ‌بیشتر است.

دلیل اصلی بروز چنین عارضه‌ای، مشکلات و گرفتگی شریان‌های کرونری قلب است. در واقع به دلیل گرفتن این رگ‌ها به دلایل مختلف، این شریان‌ها نمی‌توانند خون مورد نیاز ماهیچه‌های قلبی را تامین کنند. گرفتگی رگ قلب یا CAD را به عنوان علت اصلی حمله قلبی می‌شناسند.

سکته قلبی چه علائمی دارد؟
درد یا ناراحتی قفسه سینه نشان می‌دهد که احتمالاً مشکلی در قلب وجود دارد. اما علائم دیگری نیز ممکن است دیده شود. به علائم رایج سکته قلبی توجه کنید:

ناراحتی قفسه سینه (شامل درد، احساس فشار یا سفتی در قفسه سینه)
درد یا ناراحتی در یک یا هر دو بازو، فک، گردن، کمر، ‌شانه یا معده
تنگی نفس
احساس سرگیجه یا سبکی سر
تهوع
تعریق

علائم هشدار دهنده سکته قلبی
اگر علائم هشدار دهنده سکته قلبی را تجربه کردید بی‌درنگ با فوریت‌های ۱۱۵ تماس بگیرید. گاهی حملات قلبی ناگهانی و شدید هستند، اما گاهی به آرامی و با ناراحتی‌های خفیف شروع می‌شوند.

شایع‌ترین علائم هشدار دهنده سکته قلبی:

احساس ناراحتی در قفسه سینه: این ناراحتی می‌تواند به شکل احساس فشار یا درد قفسه‌سینه باشد و ممکن است خودبه‌خود از بین رفته و دوباره بازگردد.
احساس درد در نواحی بالایی بدن: که شامل یک یا هر دو بازو، کمر، گردن، فک، ‌شانه یا معده می‌شود.
تنگی‌نفس: ممکن است با یا بدون درد قفسه سینه رخ دهد.
سایر علائم احتمالی: عرق‌سرد، تهوع، سرگیجه یا سبکی سر

دلیل بروز علائم حمله قلبی
علت اصلی بروز سکته قلبی ایجاد حالتی به نام آترواسکلروز است. منظور از آترواسکلروز تجمع پلاک‌ها در شریان‌ها است. پلاک‌ها ماده‌ای هستند که به وسیله‌ی در کنار هم قرار گرفتن کلسترول، رسوبات و دیگر ترکیبات به وجود می‌آیند. پلاک‌ها قابلیت چسبیدن به دیواره شریان و انباشته شدن در آن را دارند. درصورتی‌که انباشت پلاک‌ها ادامه پیدا کند، به‌تدریج شریان‌ها تنگ‌تر شده و در نهایت مسدود می‌شوند.

درصورتی‌که یک پلاک بشکند یا پاره شود، بلافاصله در رگ لخته خون ایجاد می‌شود. این لخته خون دلیل اصلی بروز سکته قلبی شناخته می‌شود. با بروز حمله قلبی این هشدار از بدن صادر می‌شود، که قلب دیگر اکسیژن و خون دریافت نمی‌کند. درصورتی‌که جریان خون و اکسیژن متوقف شود، سلول‌های ماهیچه‌ای قلب آسیب‌دیده و مرگ سلولی رخ می‌دهد.

علائم سکته قلبی خاموش
آیا ممکن است سکته قلبی به‌صورت خاموش رخ دهد؟ پاسخ بله است. برخی از افراد تقریباً پیش از بروز سکته قلبی هیچ علامتی را تجربه نمی‌کنند، بنابراین بیش از سایرین در معرض خطر قرار دارند. اگر دقت کرده باشید در بیشتر برنامه‌های تلویزیونی و مجازی این‌گونه به افراد القا می‌شود، که سکته قلبی علائمی فوق‌العاده دردناک دارد. اما باید بگوییم که بیشتر موارد ابتلا به سکته قلبی با علائم کوچک و خفیف آغاز می‌شوند. گاهی دردهای ناشی از حمله قلبی به حدی خفیف هستند که حتی فرد آن‌ها را به‌عنوان یک نوع درد نیز در نظر نمی‌گیرد.

علائم سکته قلبی چقدر طول می‌کشد؟
بعضی از حملات قلبی به‌طور ناگهانی شروع می‌شوند اما در موارد دیگری بسیاری از افراد چند ساعت، چند روز یا چند هفته قبل علائم حمله قلبی و نشانه‌های هشداردهنده را احساس می‌کنند. درد یا فشار قفسه سینه که مدام تکرار می‌شود و با استراحت از بین نمی‌رود ممکن است یک علامت هشداردهنده اولیه چند روز قبل از وقوع سکته باشد. این علامت به دلیل کاهش جریان خون به قلب بروز می‌کند.

علائم حمله قلبی و سکته خفیف ممکن است فقط دو تا ۵ دقیقه طول بکشد و سپس با استراحت متوقف شود اما یک حمله قلبی کامل که در آن عروق به‌طور کامل بسته‌شده‌اند می‌تواند بیش از ۲۰ دقیقه طول بکشد. زمان بهبودی پس از حمله قلبی به میزان آسیب عضله قلب بستگی دارد. برخی افراد ممکن است آن‌قدر بهبودی سریعی داشته باشند که دو هفته پس از حمله قلبی به سر کار بازگردند، اما برخی دیگر ممکن است چندین ماه طول بکشد تا به حالت طبیعی برگردند.

نتیجه
مرگ در اثر سکته قلبی یکی از علل اصلی مرگ در سراسر دنیاست. با توجه به سبک زندگی نادرست این روزها و افزایش استرس و فشارهای روانی در زندگی روزمره، حمله قلبی برای هیچ کسی دور از ذهن نیست. با آگاهی از عوامل خطر و علائم اولیه سکته قلبی و علائم سکته خاموش و همچنین آموزش CPR، گامی مثبت در جهت سلامت خودتان و اطرافیانتان برمی‌دارید.

اگر قبلا دچار سکته قلبی شده‌اید و یا عوامل خطر سکته قلبی را دارید، بهتر است قبل از سکته زیر نظر پزشک تخصص قلب و عروق باشید. برای پیدا کردن لیست بهترین پزشکان قلب و عروق می‌توانید از سایت دکترتو کمک بگیرید. با مشاوره تلفنی و مشاوره آنلاین می‌توانید از متخصصان کمک گرفته و از بروز مشکلات اساسی پیشگیری کنید.

نظرات کاربران

عبارت امنیتی
0