پزشکی بوک فروش آنلاین کتابهای پزشکی با تخفیف ویژه

ساعت کاری شنبه تا چهارشنبه 9-17 و پنجشنبه 9-13

شایع ترین بیماری های زنان

دسته بندی :

نویسنده : پزشکی بوک

تاریخ درج :

حجم فایل :

شایع ترین بیماری های زنان
شایع ترین بیماری های زنان

شایع ترین بیماری های زنان
زنان به دلیل تغییر سطح هورمون ها، تغییرات ژنتیکی و ساختاری ممکن است بیشتر در معرض برخی بیماری ها قرار بگیرند، آشنایی با بیماری‌های شایع زنان و داشتن اطلاعات کافی در مورد علت بروز آنها می‌تواند در روش پیشگیری و درمان آنها بسیار مؤثر باشد.
شایع ترین بیماری زنان عبارتند از:
• بیماری‌های دستگاه تناسلی
• سرطان تخمدان
• سرطان سینه
• بیماری‌های مقاربتی
• افسردگی پس از زایمان
• مسمومیت حاملگی
• پوکی استخوان
• مشکلات کنترل مثانه
• میگرن
• افتادگی مثانه
بیماری‌های دستگاه تناسلی زنان
بیماریهای دستگاه تناسلی یکی از شایع ترین بیماری‌های زنان است که شامل بیماری هایی مانند ترشحات قارچی، بیماری‌های التهابی لگن، عفونت‌های ادراری می‌باشد.
ترشحات قارچی
ترشح از دستگاه تناسلی زنان امری طبیعی و نرمال است اما اگر این ترشحاات همراه با بوی بد، رنگ تیره، سوزش، خارش ویا حتی درد باشد نگران کننده است و ممکن است فرد دچار عفونت قارچی دستگاه تناسلی شده باشد که باید بصورت صد در صد پیگیری شود.
در این مورد حتما باید به پزشک متخصص زنان در ستارخان مراجعه کنید پس از معاینه پزشک درمان اولیه معمولا پماد‌های واژینال و … تجویز می‌شود.
برای اینکه به عفونت های دستگاه تناسلی دچار نشوید باید حتما بهداشت فردی را رعایت نموده و حتما دستگاه تناسلی خود را تمیز و خشک نگه دارید، از پوشیدن لباس‌های تنگ به مدت طولانی اجتناب کنید زیرا باعث ایجاد گرما و رطوبت در دستگاه تناسلی زنان می‌گردد.
بیماری‌های التهابی لگن
از آنجایی که ساختار این بخش از بدن زنان حالت مکنده دارد باکتری‌ها از طریق واژن به طرف دهانه رحم می‌روند وسپس از آنجا وارد لوله‌های رحم و لگن می‌شوند، از طرفی چون مجاری ادراری زنان به واژن نزدیک است خیلی راحت می‌تواند عفونت ها و باکتری‌ها را جذب کند. بیماری های التهابی لگن ممکن است عوارضی مانند ناباوری، حاملگی خارج از رحم، آبسه داخل لگن و یا درد‌های مزمن لگن را ایجاد نماید.
عفونت‌های ادراری
عفونت‌های ادراری قسمت های مختلف دستگاه اداری مانند کلیه‌ها، مثانه و … را درگیر می کند. در عفونت‌های ادراری، معمولا با تکرر ادرار، سوزش و یا حتی خون در ادرار همراه است.
بیماریهای رحم و تخمدان – سرطان تخمدان
تخمدان عضوی از دستگاه تولید مثل زنان است که در دوطرف رحم قرار دارد، وظیفه تخمدان‌ها تولید تخمک، هورمون های استروژن و پروژسترون است. زمانی که سلول‌های غیرطبیعی شروع به تولید بیش از حد در تخمدان می‌کنند فرد به سرطان تخمدان مبتلا می‌شود. سرطان تخمدان معمولا در مراحل اولیه علامت خاصی ندارد برخی از نشانه‌های سرطان تخمدان در مراحل پیشرفته می‌تواند شامل نفخ و ورم شکم، درد ناحیه لگن، درد هنگام مقاربت، تکرر ادرار، تهوع و خستگی دائمی شود.
از آنجایی که سرطان تخمدان به قاتل خاموش نیز معروف است و جز پنج سرطان شایع زنان است، می‌توان با انجام معاینات روتین سالانه از وضع سلامت خود آگاه شویم و درصورت مشاهده بیماری سریعا نسبت به درمان آن اقدام نماییم.
سرطان سینه
سرطان سینه نیز جز رایج ترین بیماری‌های زنان است و اگر به موقع تشخیص داده شود می‌توان به راحتی بهبود یافت، از علائم شابع سرطان سینه بزرگ شدن غغد لنفاوی، تغییر رنگ پوست سینه، وجود توده در سینه و ترشح از نوک سینه اشاره کرد.
بیماری‌های مقاربتی و بیماری رحم زنان
بیماری‌های مقاربتی اغلب در هنگام رابطه جنسی با فردی که این عفونت را دارد منتقل می‌گردد. علت بیماری‌های مقاربتی می‌تواند باکتری‌ها، ویروس‌ها و انگل ها باشد. با رعایت بهداشت فردی در دو طرف رابطه جنسی و همچنین استفاده از کاندوم می‌توان ابتلا به این بیماری را کاهش داد.
افسردگی پس از زایمان
افسردگی پس از زایمان یک نوع افسردگی است که مادر معمولا چند روز، چند هفته و حتی یک سال پس از زایمان به آن دچار می‌شود. افسردگی پس از زایمان در 8 تا 21 درصد مادران دیده می‌شود، اگر این افسردگی درمان نشود ممکن است حتی تا سالها پس از زایمان نیز ادامه یابد. مادری که دچار افسردگی می‌شود معمولا دچار علائمی مانند مشکلات تمرکز، احساس ناتوان بودن، احساس گناهکار بودن، احساس سرخ شدن صورت و حتی احساس بی ارزش بودن، عدم تمایل به بودن با خانواده و یا دوستان مواجه می‌شود. مشورت با یک مشاور و تحت درمان قرار گرفتن راهکار مفیدی خواهد بود.
مسمومیت حاملگی
پرهاکلامپسی (Preeclampsia)یا مسمومیت بارداری معمولا در هفته های پایانی حاملگی یعنی از هفته بیستم به بعد در برخی از زنان باردار ظاهر می‌شود.
مسمومیت بارداری با بالارفتن فشار خون و وجود پروتئین در ادرار بوجود می‌آید، افزایش فشار خون و درنتیجه کاهش جریان خون اندام هایی مانند کبد، کلیه و مغز را درگیر می‌کند. کاهش جریان خون می تواند مشکلات جدی مانند کاهش رشد جنین، پارگی جفت و درنتیجه زایمان زود رس را ایجاد کند.
تغذیه نامناسب، دیابت، بالابودن فشار خون قبل از بارداری، مصرف دخانیات و یا الکل، چاقی زیاد، سن کمتر از 20 سال و یا بالاتر از 40 سال می‌تواند از عوامل مبتلا شدن مادر به مسمومیت بارداری باشد.
پوکی استخوان
از هر سه زن ممکن است یک نفر به پوکی استخوان یا آستیوپروسس (Osteoporosis) دچار شود. زنان بعد از یائسگی بیشتر درمعرض ابتلا به پوکی استخوان قرار دارند. کمبود کلسیم و ویتامین D، کمبود تولید استروژن در زنان پس از یائسگی، بستری شدت طولانی مدت به علت یک بیماری خاص خطر ابتلا زنان به پوکی استخوان را افزایش می‌دهد. انجام تست های تراکم استخوان به تشخیص این بیماری کمک می‌کند.
مشکلات کنترل مثانه
بی اختیاری ادرار و یا عدم کنترل مثانه از مشکلات رایج زنان است، مشکلات کنترل ادرار عمدتاً بر اثر صدمه به عضلات کف لگن و بافت های حمایتی آن ایجاد می‌شود. بسیاری از زنان هنگام سرفه، عطسه یا ورزش دچار بی اختیاری ادرار می‌شوند و روش های درمانی متفاوتی برای درمان این بیماری وجود دارد، در برخی موارد با انجام جراحی می‌توان این بیماری را درمان کرد.
میگرن
سردرد‌های میگرنی در زنان 4 برابر شابع تر از مردان است، از آنجایی که هنوز نکات گنگی در مورد جنبه‌های مختلف سردرد‌های وجود دارد اما دانشمندان زیادی معتقدند در تغییرات هورمون های زنانه، استروژن یکی از هورمون هایی است که تاثیر زیادی در بروز سردرد‌های میگرنی دارد. به دلیل آنکه عوارض سردرد‌های میگرنی مانند حساسیت به نور، صدا و همچنین تهوع در زنان بیشتر از مردان است این بیماری را در زنان شایع تر می‌باشد.
افتادگی مثانه
افتادگی مثانه یا پرولاپس در زنان بسیار شایع است و در مردان به ندرت اتفاق می‌افتد، زنان به دلیل زایمان و ضعیف شدن عضلات کف لگن بیشتر به این بیماری دچار می‌شوند. عوامل دچار شدن به بیماری افتادگی مثانه ممکن است بر اثر یکی از علائم زیر باشد:
• بارداری و زایمان طبیعی
• بالارفتن سن
• یائسگی
• جراحی در ناحیه لگن
با جلوگیری از دچار شدن به یبوست (مصرف غذاهای فیبردار و نوشیدن مایعات)، عدم انجام وزنه برداری‌های سنگین، کاهش وزن؛ انجام ورزش‌هایی که به تقویت عضلات لگن کمک می‌کند، می‌توان از افتادگی مثانه پیشگیری کرد.

بیماریهای رحم، تخمدان و واژن
فشار خون در بارداری از بیماری های زنان و زایمان
فشارخون طبیعی در زنان باردار باید ۱۲/۸ باشد. اگر فشار بیش از این مقدار شود، شخص دچار فشارخون بارداری است. این عارضه می‌تواند خطرات مختلفی برای مادر و جنین داشته‌باشد. مهم‌ترین عارضه خطر کاهش جریان خون به جفت است. در نتیجه جنین اکسیژن و مواد مغذی را به مقدار کافی دریافت نمی‌کند. در نتیجه ممکن است رشد آهسته‌ای داشته‌باشد و در زمان تولد وزن او کم باشد. همچنین احتمال زایمان زودرس در این زنان بالا است.
اگر دچار چنین مشکلاتی در دوره پریود هستید، حتما به متخصص زنان مراجعه کنید. متخصص علائم شما را بررسی کرده و علت بروز چنین عارضه‌ای را تشخیص می‌دهد. برای ارتباط با دکتر زنان می‌توانید از طریق سایت دکترتو اقدام کنید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین و تلفنی با متخصص وجود دارد.
مشکلات مربوط به پریود
هر خانمی در هر سنی ممکن است مشکلاتی مربوط به پریود داشته‌باشد. در برخی از افراد درد پریود بسیار شدید بوده که به آن آمنوره می‌گویند. این عارضه انجام فعالیت‌های روزانه را با مشکل روبرو می‌کند و مسکن‌های بدون نسخه در تسکین درد تاثیری ندارند. برخی از خانم‌ها نیز ممکن است خونریزی غیرطبیعی داشته باشند. این مشکل شامل خونریزی بیش از حد قاعدگی، عدم خونریزی در دوره پریود یا خونریزی بین دوره‌ها است.
بیماری های دهانه رحم
دهانه رحم جز بافت‌هایی است که احتمال بروز بیماری‌های مختلف در آن وجود دارد. جدی‌ترین بیماری های دهانه رحم سرطان دهانه رحم است که با آزمایش پاپ‌اسمیر تشخیص داده می‌شود. اما به جز این بیماری، مشکلات دیگری هم ممکن است در دهانه رحم ایجاد شود. التهاب دهانه رحم از بیماری‌های شایع است که به دلیل عفونت به وجود می‌آید. عدم درمان عفونت در طولانی‌مدت باعث التهاب دهانه رحم می‌شود.
ناتوانی رحم بیماری دیگری است که در زمان بارداری رخ می‌دهد. در این بیماری دهانه رحم زودتر از زمان تولد باز می‌شود. بیماری دیگر مربوط به دهانه رحم، پولیپ‌ها و کیست‌های این ناحیه هستند.
پولیپ رحم
پولیپ رحم ضایعاتی است که به دیواره رحم متصل می‌شود. بیشتر در خانم‌هایی که در حال گذراندن دوره یائسگی هستند، این عارضه دیده می‌شود. زمانی که سلول‌ها در پوشش آندومتر بیش از حد رشد می‌کنند، پولیپ به وجود می‌آید. به همین دلیل به آن پولیپ آندومتر هم می‌گویند. معمولا آنها خوش‌خیم هستند. اما گاهی ممکن است پولیپ پیش سرطانی باشد و باعث ایجاد سرطان شود.
عفونت رحم
معمولا عفونت درمان نشده در دهانه رحم یا واژن می‌تواند به رحم و تخمدان‌ها منتقل شده و باعث عفونت رحم شود. عفونت‌های مقاربتی مانند باکتری کلامیدیا و سوزاک نیز عفونت رحم را ایجاد می‌کنند. اگر رابطه جنسی محافظت نشده داشته‌اید، باید برای تشخیص بیماری مقاربتی و احتمال عفونت رحم به متخصص مراجعه کنید.
فیبروم رحم
فیبروم رحم یکی از مشکلات شایع زنان در سنین باروری است. فیبروم تومور خوش‌خیمی است که در رحم به وجود می‌آید. سلول‌های ماهیچه یا بافت مربوط به درون و اطراف دیواره رحم ممکن است رشد کنند و فیبروم را به وجود بیاورند. علت بروز این بیماری هنوز مشخص نیست. اما عواملی مانند اضافه‌وزن احتمال بروز آن را بالا می‌برند.
افرادی که دچار بیماری فیبروئید هستند، پریودهای سنگین دارند یا خارج از زمان پریود دچار خونریزی می‌شوند. درد در قسمت پایینی کمر نیز از علائم فیبروم است. این خانم‌ها در زمان رابطه جنسی درد احساس می‌کنند. همچنین این بیماری زنان می‌‌تواند باعث مشکلات در باروری شود. ناباروری، سقط جنین یا زایمان زودرس ازاین‌دست مشکلات هستند.
بیماری های مقاربتی از بیماری های شایع زنان
بیماری های مقاربتی در صورت ایجاد رابطه جنسی با فرد آلوده منتقل می‌شوند. منشا آنها ممکن است ویروس، باکتری یا انگل باشد. بیش از ۲۰ نوع بیماری مقاربتی وجود دارد. اما برخی از آنها شیوع بیشتری پیدا کرده‌اند. اگر منشا بیماری مقاربتی باکتری یا انگل باشد، با آنتی‌بیوتیک درمان می‌شود. اما اگر منشا آن ویروس باشد، درمانی برای آن وجود ندارد. برخی داروهای ضدویروسی می‌توانند علائم بیماری را کنترل کنند.
بیماری‌های مقاربتی هم زنان و هم مردان را تحت تاثیر قرار می‌دهند. اما معمولا عوارض آنها برای زنان شدیدتر است. اگر شخص باردار باشد، بیماری می‌تواند به جنین هم آسیب وارد کند.
درد زیر شکم در زنان
بیماری‌های مختلفی می‌توانند باعث درد زیر شکم در زنان شوند. نمی‌توان تنها با این علامت بیماری زنان را تشخیص داد. حتی گاهی بیماری‌های مربوط به روده و سیستم ادراری هم این علامت را ایجاد می‌کنند. بیماری‌هایی که این نشانه را دارند، شامل عفونت دستگاه ادراری، کیست تخمدان، فیبروم، سندروم روده تحریک‌پذیر، آپاندیسیت و بیماری‌های التهابی روده می‌شود.
چسبندگی رحم
در بیماری چسبندگی رحم دیواره‌ها ضخیم شده و فضای داخل رحم بسیار کوچک می‌شود. آسیب یا عفونت آندومتر می‌تواند چسبندگی رحم را ایجاد کند. با وجود چنین عارضه‌ای امکان باردار شدن وجود دارد. اما چسبندگی برای جنین خطرناک بوده و امکان سقط جنین یا مرده‌زایی وجود دارد.
کیست تخمدان از بیماری های دخترانه و زنانه
کیست تخمدان کیست‌هایی پر از مایع است که در تخمدان یا روی آن ایجاد می‌شوند. معمولا این کیست‌ها علائمی ایجاد نکرده و درد کمی دارند. در بسیاری از افراد پس از چند ماه کیست تخمدان خودبه‌خود برطرف می‌شود. اما اگر کیست‌ها در تخمدان بترکند، می‌توانند عوارضی ایجاد کنند. به همین دلیل باید برای تشخیص و درمان آن به دکتر زنان مراجعه کرد.
سندروم تخمدان پلی کیستیک
در سال‌های اخیر میزان ابتلا به سندروم تخمدان پلی‌کیستیک در زنان بسیار افزایش پیدا کرده است. PCOS از بیماری های زنان است که باید به علائم آن توجه داشت. در این بیماری تخمدان‌ها یا غدد فوق‌کلیوی هورمون مردانه زیادی را تولید می‌کنند. در نتیجه کیست‌هایی پر از مایع در تخمدان‌ها تشکیل می‌شود. این بیماری در زنان چاق بیشتر شایع بوده و عدم مدیریت آن احتمال ابتلا به دیابت و بیماری قلبی را افزایش می‌دهد.
از علائم اصلی آن می‌توان به درد لگن، ناباروری، رشد موهای زائد روی صورت و شکم، طاسی یا نازک شدن مو، آکنه، چرب شدن پوست، شوره سر و لکه‌های پوستی قهوه‌ای اشاره کرد.
خشکی واژن
خشکی واژن عارضه‌ای است که هر خانمی ممکن است در طول زندگی خود با آن مواجه شود. این عارضه می‌تواند رابطه جنسی را دردناک کند. عوامل مختلفی مانند مصرف داروهای خاص، کاهش هورمون یا شیردهی باعث بروز این بیماری می‌شود. خشکی واژن از علائم اصلی شروع یائسگی است. به همین دلیل بسیاری از خانم‌ها در سنین یائسگی این عارضه را تجربه می‌کنند.
افتادگی رحم یکی از بیماری های شایع زنان
در بیماری افتادگی رحم، عضلات و رباط‌های کف لگن ضعیف شده و نمی‌توانند رحم را در جای خود نگه دارند. در نتیجه رحم به سمت واژن حرکت کرده و ممکن است از آن بیرون بزند. معمولا خانم‌هایی که چندین زایمان طبیعی داشته‌اند، در سنین یائسگی دچار این مشکل می‌شوند. اگر افتادگی رحم خفیف باشد، نیازی به درمان نبوده، اما افتادگی شدید نیاز به درمان دارد.
واژینیسموس
واژینیسموس نوعی واکنش غیرارادی بدن است. زمانی که جسمی خاص یا هر نوع دخولی به واژن اتفاق می‌افتد، عضلات واژن به‌صورت غیرارادی سفت می‌شوند. در نتیجه امکان دخول وجود ندارد. حتی گاهی ممکن است شخص رابطه جنسی بدون درد داشته‌باشد. اما پس از مدتی دچار واژینیسموس شود. درمان این مشکل زمان‌بر بوده و باید برای آن صبر و حوصله داشته‌باشید.
اندومتریوز یک بیماری رحم در زنان
اندومتریوز یکی از مشکلات شایع است که رحم زنان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. در این بیماری بافت پوشش رحم در قسمت‌های دیگر مانند تخمدان‌ها، پشت رحم یا حتی در مثانه و روده رشد می‌کنند. معمولا اندومتریوز محدود به همین اندام‌ها بوده و در قسمت‌های دیگر بدن رشد نمی‌کند.
این بیماری باعث بروز عوارضی مانند درد، پریود سنگین و ناباروری می‌شود. در این زنان درد بیشتر در ناحیه شکم و کمر یا لگن احساس می‌شود. در برخی از خانم‌ها نیز هیچ علامتی وجود نداشته و تنها در زمان بارداری مشکلات مربوط به اندومتریوز خود را نشان می‌دهند.
عفونت قارچی واژن
عفونت قارچی واژن ممکن است برای هر زنی در هر سنی اتفاق بیفتد. این نوع عفونت شایع بوده اما عوارض جدی ندارد. اگر دچار علائمی مانند سوزش، خارش، ترشح سفید و بدبو هستید، حتما به متخصص زنان مراجعه کنید تا احتمال ابتلا به عفونت بررسی شود. علائم عفونت قارچی شبیه به بیماری‌های مقاربتی است و باید این نشانه‌ها را جدی گرفت.
درد هنگام مقاربت
عوامل مختلفی می‌توانند باعث درد هنگام مقاربت شوند. در حالت طبیعی هنگام رابطه جنسی نباید هیچ دردی داشته باشید. درصورتی‌که دچار چنین عارضه‌ای هستید، باید به دکتر زنان مراجعه کنید. درد ممکن است در واژن یا در عمق لگن احساس شود. گاهی ممکن است عفونت مقاربتی مانند کلامیدیا، سوزاک یا تب‌خال تناسلی باعث بروز این نشانه شوند. اما شایع‌ترین علت آن عفونت ناحیه تناسلی یا دستگاه ادراری است. واژینیسموس هم باعث درد هنگام رابطه جنسی می‌شود.
بوی بد واژن
بوی بد واژن می‌تواند نشانه بیماری‌های مختلفی باشد. به همین دلیل در صورت بروز چنین علامتی باید برای تشخیص علت آن به دکتر زنان مراجعه کنید. واژینوز باکتریال از دلایل شایع بوی بد واژن است. این باکتری در واژن وجود داشته و رشد بیش‌از‌حد آن باعث بوی بد می‌شود. عوامل دیگری مانند عدم رعایت بهداشت، گذاشتن تامپون به مدت طولانی، تریکومونیازیس، سرطان دهانه رحم و سرطان واژن باعث بوی بد واژن می‌شوند.

علائم شایع ترین بیماری های زنان
شناخت شایع ترین علائم بیماری های زنان و مراجعه به پزشک در صورت بروز آنها می تواند نقش به سزایی در پیشگیری از ابتلا به بیماری های جدی در خانم ها داشته باشد. خونریزی و ترشحات واژن بخشی طبیعی از چرخه قاعدگی زنان قبل از یائسگی است. علائم بیماری های زنان ممکن است ناشی از عفونت های خفیف باشد که به راحتی قابل درمان هستند. اما اگر علائم به درستی درمان نشوند، می توانند منجر به شرایط جدی تر از جمله ناباروری یا آسیب های جدی تر شوند. علائم واژن نیز ممکن است نشانه مشکلات جدی تر از بیماری های مقاربتی (STD) گرفته تا سرطان های دستگاه تولید مثلی باشند.
اما شایع ترین علائم بیماری های زنان که نیاز مراجعه به پزشک را دارند، عبارتند از:
    خونریزی بین دوره ها
    افزایش ترشحات واژن
    درد یا ناراحتی در طی مقاربت
    زخم یا توده در ناحیه دستگاه تناسلی
    درد یا فشار در لگن متفاوت با گرفتگی قاعدگی
    خارش، سوزش، تورم، قرمزی یا درد در ناحیه واژن
    ترشحات واژن با بوی ناخوشایند یا رنگ غیرمعمول
    خونریزی غیر طبیعی واژن، به ویژه در طی یا بعد از مقاربت
    نیاز مکرر و فوری به ادرار کردن، یا احساس سوزش هنگام ادرار
خانم ها باید به این نکته توجه داشته باشند که شناخت علائم زود هنگام و مراجعه به پزشک، احتمال درمان موفقیت آمیز را افزایش می دهد بر همین اساس بهتر است در صورت بروز هر یک از علائم سریعا به پزشک مراجعه کنند.

تشخیص بیماری های شایع زنان چگونه انجام می شود؟
اگر علائم بیماری‌های زنان را دارید و یا زندگی جنسی با سیکل‌های قاعدگی شما دچار تغییرات غیرطبیعی شده‌است، باید برای بررسی علت این تغییرات اقدامات لازم را انجام دهید. یکی از اصلی‌ترین و ساده‌ترین راه‌ها برای تشخیص این مشکلات و مسائل، مراجعه به دکتر زنان است. زمانی‌که به دکتر زنان یا دکتر مامایی مراجعه می‌کنید، با معاینه‌ی فیزیکی و گرفتن شرح حال از شما، بسیاری از مشکلات و بیماری‌های شایع زنانه تشخیص داده‌می‌شوند. روش‌های زیر برای تشخیص مشکلات و بیماری‌های زنان مورد استفاده قرار می‌گیرند:
گرفتن شرح حال از بیمار
معاینه‌ی فیزیکی و بررسی و مشاهده
گرفتن پاپ اسمیر و بررسی نمونه
استفاده از کولپوسکوپی و روش‌های مشاهده‌ی دقیق‌تر دستگاه تناسلی زنانه
آزمایش‌ها و بررسی‌های مختلف مانند آزمایش خون و آزمایش ادرار
نمونه برداری و بیوپسی
سونوگرافی
هیستروسکوپی
هر کدام از روش‌های بالا در صورت لزوم برای تشخیص بیماری‌های مختلف زنان بر اساس شرح حالی که بیمار می‌دهد و معاینه‌ای که دکتر انجام می‌دهد، درخواست می‌شوند.

درمان بیماری های زنان چیست؟
در صورتیکه به بیماری‌های زنان مبتلا باشید، برای درمان آنها باید به دکتر زنان مراجعه کنید. روش‌های زیر ممکن است که برای درمان انواع بیماری‌های زنان و متناسب با نوع بیماری و شدت آن مورد استفاده قرار بگیرند:
درمان علامتی و محافظه کارانه
درمان دارویی
جراحی
استفاده از روش‌های تشخیصی که درمانی هم هستند (مثل هیستروسکوپی)
توجه داشته‌باشید که اگر سریعا به علائم توجه کنید و روتین‌های مراقبت زنان را انجام دهید، دکتر به موقع بیماری شما را تشخیص می‌دهد و برای درمان آن اقدامات لازم را در نظر می‌گیرد.

آیا می توان از بیماری های شایع زنان پیشگیری کرد؟
بله. یکی از اصلی‌ترین راه‌‌های پیشگیری از بیماری‌های زنان، مراجعه‌ی منظم به دکتر زنان یا ماما و انجام چکاپ‌های روتین زنان است. در اینصورت اگر مشکلی در حال وقوع باشد، قبل از اینکه بدتر شود، می‌توان آن را تشخیص داد.

________________________________________________________

مقالات دیگر

       

       

       

     

     

     

   

نظرات کاربران

عبارت امنیتی
0